Algemeen Kapittel 2018

Van 10 t/m 27 september 2017 wordt in Malang – Indonesië het Algemeen Kapittel 2018 gehouden. In Malang is de hoofdzetel van onze congregatie gevestigd.

Wat is een kapittel? Een kapittel is het hoogste bestuurlijke orgaan c.q. gezag in onze kloostergemeenschap. Hier wordt bedoeld het Algemeen Kapittel, dat bestaat uit de leden van het Algemeen Bestuur, de Algemeen Econoom, de Provinciaal Overste van Indonesië, de Overste van het Religieus Huis Nederland en de door de Provincie Indonesië en het Religieus Huis Nederland gekozen vertegenwoordigers. Een Algemeen Kapittel bestaat uit een Zakenkapittel (zakelijke belangen bespreken) en een Kieskapittel (kiezen van een Algemeen Bestuur).

Op maandag 10 september wordt het kapittel geopend en gaan we t/m vrijdag beginnen met vijf dagen vergaderen. Daarna volgt er een lang weekend vrij. De besprekingen worden hervat op woensdag 19 t/m zaterdag 22 september. De zondag is vrij. Van maandag 24 t/m 26 september worden de laatste vergaderingen gehouden.

Donderdag 27 september is het Kieskapittel en wordt er een Algemeen Bestuur gekozen.

Het verloop van de besprekingen en zaken over ons verblijf aldaar kunt u op deze site volgen. Van tijd tot tijd zullen wij verslag doen.

De agenda voor het Algemeen Kapittel 2018 en de te bespreken documenten zijn toegestuurd aan de Nederlandse delegatie.