Van De Bilt naar Malang

Vrijdagmorgen kwam ons Schipholvervoer keurig op tijd voorrijden en dat was wellicht het voorteken van een voorspoedige reis naar Indonesië. De enige vertraging was een klein half uur bij het vertrek van Singapore naar Surabya. Oorzaak: grote drukte in het vliegverkeer. Het was een “gladde vlucht” met  te verwaarlozen turbulentie. In Surabaya wilde de douane twee koffers van mijn kar graag geopend zien. Ik deed eerst de kleinere, waarin gedragen kinderkleding en brillen zaten voor onze vriendin Yantine op Lombok. Ze luisterden naar mijn verhaal over gedragen spullen en op de vraag of ik het dan ging verkopen, kon ik volmondig en overtuigd nee zeggen en op de andere koffer wijzend dat daarin soort gelijke bagage zat (wat ook waar was), mocht ik de koffer weer fatsoeneren en sluiten. Geen probleem dus! Ik moet zeggen de ambtenaren waren zeer vriendelijk en welwillend.

In Surabaya kom je meteen weer “thuis” door de bekende warm-benauwde temperatuur en de geuren. Met drie auto’s werden we opgehaald, en begonnen we aan een drie uur durende rit. Deze drie uur vond ik vermoeiender dan die twaalf uur hoog in de lucht, Het verkeer in Indonesië wordt voor ons rampzalig. Steeds drukker en voller met personenauto’s, vrachtwagens, bussen en niet te vergeten brommers….. Het is alsmaar afremmen, optrekken, van snelheid en rijbaan veranderen. Je kunt het zien als “gaatjesvullend verkeer”, iedereen pikt het gaatje dat hij maar krijgen kan, Toch veilig, maar op een andere manier!

Na ongeveer 22 uur reizen waren we bij  onze medebroeders in Malang, waar we door de leden van het Algemeen Bestuur en de Algemeen Econoom en enkele bewoners van ons gastenverblijf, van harte welkom werden geheten. Na een verfrissend pilsje of iets anders en een heerlijke maaltijd, waren we echt aan siësta toe, waarvan enkelen inderdaad gebruik maakten en een paar uur heerlijk geslapen hebben.

Zondagmorgen hebben we de Eucharistieviering meegemaakt in een volle kathedraal, waarna we in het Bestuurshuis de koffie en de middagmaaltijd gebruikt hebben. Ook hier is het een zeer bekend terrein, zeker voor Wilfried, die hier twee en een half jaar gewoond heeft. Morgen, maandag, is de opening van het kapittel en hebben we ook de eerste bespreking.

De tussenstop in Singapore

De tussenstop in Singapore

 

IMG_1916

De aankomst in Surabaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.