Een inleiding

KAPITTEL IN MALANG

Een eenvoudige titel, maar wel met een grote en belangrijke inhoud. Want wat is een kapittel? Een kapittel is het hoogste bestuurlijke orgaan c.q. gezag in onze klooster-gemeenschap. Hier wordt bedoeld het reguliere Algemeen Kapittel, dat bestaat uit de leden van het Algemeen Bestuur, de Algemeen Econoom, de Provinciaal oversten en de door de Provincies Indonesië en Nederland gekozen vertegenwoordigers. Een regulier Algemeen Kapittel bestaat uit een Zakenkapittel (zakelijke belangen bespreken) en een Kieskapittel (kiezen van een Algemeen Bestuur).

Deze keer hebben we echter een “Buitengewoon” Algemeen Zakenkapittel, omdat het een tussenkapittel is. Op het Algemeen Zakenkapittel van 2012 is besloten het Algemeen Bestuur te vragen om halverwege de bestuursperiode een Buitengewoon Algemeen Zakenkapittel te houden over twee onderwerpen:

  1. De bestuurlijke organisatie van de Congregatie oftewel de bestuursstructuur.
  2. Het al of niet aannemen van Keniaanse kandidaten als lid van onze Congregatie en in feite de toekomst van het werk van de Congregatie in Kenia.

Het Algemeen Bestuur heeft dit verzoek gehonoreerd en het Buitengewoon Algemeen Zakenkapittel 2015 georganiseerd in Malang – Indonesië, waar de hoofdzetel van de Congregatie gevestigd is. Op maandag 14 september wordt het kapittel geopend en gaan we beginnen met drie dagen vergaderen. Het verloop van de besprekingen en over ons verblijf aldaar kunt u op deze site volgen. Van tijd tot tijd zullen wij verslag doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.